Site-ul nostru foloseste cookie-uri. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookie.
close

A aparut RouterOS 6.40.1!

A aparut RouterOS 6.40.1!

A fost lansata versiunea RouterOS 6.40.1 !

Din lista lunga a schimbarilor change.log remarc cateva noutati aparute:

!) wireless - added Nv2 AP synchronization feature "nv2-modes" and "nv2-sync-secret" option;
*) wireless - added option to change "nv2-downlink-ratio" for nv2 protocol;
*) wireless - added option to set "fixed-downlink" mode for nv2 protocol;

Incepand cu versiunea RouterOS 6.40 pentru standardul Wireless NV2 s-au introdus cateva functii interesante, si anume sincronizarea AP-urilor NV2 pe baza unei parole „nv2-sync-secret”, acest lucru ajuta la eficientizarea utilizarii frecventelor si diminiuarea interferentelor, deoarece mai multe AP-uri pot functiona pe acelasi freceventa in acelasi locatie(turn). Pe baza acestei sincronizari ele emit si receptioneaza semnalele in acelasi timp fara a perturba unul pe altul.

setari NV2

Se poate mari Downlink Ratio (default=50) la 70, 75 sau 80. Astfel clientii conectati primesc teoretic mai mult timp 75% pentru download si 25% pentru upload, astfel se va mari si traficul total.

Sincronizarea: Unul dintre APuri va fi master, celelalte slave si se seteaza pentru Mode se seteaza corespunzator "sync master" sau "sync slave". Respectiv parolele acelasi la "Sync Secret". 

Setare mod NV2

Mai multe informatii gasiti pe pagina:  https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Nv2#Nv2_AP_Synchronization

Sunt asteptate demult aceste optiuni si sa speram ca in veriunile urmatoare vor fi corectate eventualele bug-uri si astfel sincronizarea putand face fara ai costuri de upgrade precum instalare de modem GPS etc.

Lista completa change.log gasiti aici.

Pentru upgrade, faceți clic pe "Check for Updates" in interfata de configurare Winbox(gasiti aici)  meniul "System / Package" sau accesați pagina oficiala de download: http://www.mikrotik.com/download si descarcati fisierul *.NPK corespunzartor modelului dv. de router, apoi copiati pe router drag/drop cu ajutorul mouseului si dati restart din "System / Reboot". Daca totul decurge normal, configuratia nu se pierde. 

!!! Dar, nu uitati inainte de a face upgrade este indicat sa aveti un backup cu toate setarile! Deoarece daca din orice motiv routerul nu va functiona pe noua versiune, sa puteti restaura configuratia actuala.

Backup se face usor in Winbox meniul "Files" apasand butonul "Backup" se creaza un fisier pe care salvati pe calculator. Aici optional aveti posibilitatea de a parola si cripta acel fisier. 

Daca intampinati greutati nu ezitati sa ne contactati.

mikrotik.ro

1 Comments

  • Avatar
   Andrei Leolea
   Apr 20, 2018

   Buna ziua, Am achizitionat de la Dvs mai multe routere. As avea o intrebare: Am instalat mai demult "pe un pc cu placi de retea si hdd un router os 5.23. Acum vad ca se recomanda instalarea versiunii 6.40.6 si din motive de securitate. Cand merg pe system-packages-upgrade imi apare eroarea "could not save package". Multumesc

Adaugă un comentariu

* Numele:
* E-mail: (Nu va fi publicat)
   Website: (Site url)
* Comentariu:
Codul de securitate: